Povjereništvo GO SDA Bihać: “Učešće mladih u svim bitnim odlukama”

Vijesti SDA / Grad Bihać

Nakon što je Povjereništvo GO SDA održalo sastanak sa predsjednicom organizacije Žena SDA Bihać Almirom Seferagić i predsjednikom Asocijacije mladih SDA Bihać Amarom Dizdarićem, jučer je održan sastanak sa članovima i aktivistima organizacije Žena i Asocijacije mladih SDA Bihać.

U uvodnoj riječi predstavljeni su članovi Povjereništva te su prisutni upoznati sa radom Povjereništva u proteklom periodu i sa smjernicama i uputama u narednom periodu za koje je zaduženo Povjereništvo.

Svakako jedan od primarnih ciljeva kroz provođenje izbora u svakom mjesnom ogranku jeste uspostaviti organizaciju žena i asocijaciju mladih te na taj način otvarati stranku za veće učešće mladih, povećanje rada i discipline, bolje izvještavanje stranačke strukture gdje je za svaki mjesni ogranak otvoren fajl gdje će budući predstavnici mjesnih ogranaka donositi izvještaje sa terena te informisati organ stranke o njihovom radu.

✅ Cilj je da u svim stranačkim strukturama kao i u mjesnim odborima mladi moraju biti zastupljeni 30% dok je za manje zastupljeni spol 20% učešća u donošenju svih bitnih odluka.

Pored toga započet je proces reevidencije članstva, učlanjenja novih i mladih kadrova, što je garancija za bolje rezultate u narednom period, poručili su iz Povjerenišva GO SDA Bihać.

Foto: Suad Balić