Bakir Izetbegović: Ima puno iskompleksiranih Bošnjaka koji ne vole Erdogana

Vijesti SDA / Bosna i Hercegovina

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA govorio je večeras na tribini Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA) Ilidža. Tokom govora spomenuo je i dolazak turskog predsjednik Recepa Erdogana u Sarajevo.

Dolazi predsjednik Erdogan iduće nedjelje u Zetru. Našeg prijatelja nešto ne vole na Zapadu, a ima puno iskompleksiranih Bošnjaka koji ga ne vole i u ovoj zemlji. Šta je problem sa njim? Problem je to što je on jedan moćan muslimanski lider kakvog odavno nije bilo. Nisu im mrski muslimani koji su primitivni, neškolovani, koji im nisu konkurencija. 

Dolazi predsjednik Erdogan iduće nedjelje u Zetru. Našeg prijatelja nešto ne vole na Zapadu, a ima puno iskompleksiranih Bošnjaka koji ga ne vole i u ovoj zemlji. Šta je problem sa njim? Problem je to što je on jedan moćan muslimanski lider kakvog odavno nije bilo. Nisu im mrski muslimani koji su primitivni, neškolovani, koji im nisu konkurencija. Ali kada jedna Turska sa 20. mjesta se popne za deset godina na deseto mjesto kada je u pitanju ekonomski razvoj, kad jedno čudo prave, kad prave najveći aerodrom na svijetu, kad nosi terete unutarnjeg terorizma, unutarnjeg rata i svih onih ratova koje ima oko svojih granica i kad ima tri miliona izbjeglica te skrbi o njima, takav čovjek im ide na nerve. Mi ćemo mu pokazati da ima i prijatelje, da ima i onih koji su ponosni na njega – poručio je predsjednik SDA.

(saff)

Komentariši