Hvala svima!!! ali ipak je najbolje za nas „Bihać-Bišćanima“

Vijesti SDA / Grad Bihać

U prostorijama GO SDA Bihać održana je konferencija za medije na temu aktuelnih dešavanja u Gradskom vijeću Bihać, prisutnim su se obratili, Amara Ćehajić predsjedavajuća Kluba SDA, Irman Alijagić vijećnik i Damir Hodžić zatupnik u Skupštini USK. Govornici su istakli da je iz dana u dan sve evidentnije kako aktuelna većina nije u funkciji kako sama sebi, tako ni građanima.

Svi sugovornici su izrazili ogromnu zabrinutost sa bezidejnosti aktualne većine SDP, ASDA, GS, DF i Šuhret Fazlić u Gradskom vijeću te kompenzacijom bezidejnosti na način da su građanima Bihaća povećali račun za odvoz smeća za cca 2 KM. Od sada plaćamo oko 10 KM mječno umjesto osadašnjih oko 8 KM. U pripremi je i poskupljenje cijene vode.

Posebno su iskazali začuđenost sa činjenicom da nezadovoljni radnici iz Bihaćkih preduzeća dopise pišu CAZINSKOM gradonačelniku!?!?!

Iskazano je zadovljstvo sa podrškom Bihaću od strane Vlade USK-a i Vlade F BiH sa odobrenim sredstvima u protekle dvije godine, kao i novim sredstvima odobrenim od strane  Vlade USK-a za Bihać, a radi se o sredstvima namijenjenim za uređenje poduzetničke zone Kamenica u iznosu od 100.000,00 KM.

I na kraju postavlja se veliko pitanje nesposobnosti, bezidejnosti  i aljkavosti aktualne vlasti Grada Bihaća i njenog prvog čovjeka Šuhreta Fazlića koji nisu bili u stanju da se angažiraju i završe započete projekte, navodimo samo neke iznimno važne za grad Bihać: aerodrom Bihać 6,5 miliona KM, završetak boračke zgrade 100.000,00 KM, dvorana Orašac 150.000,00 KM, ambulanta Vrsta 50.000,00 KM, izgradnja infrastrukture NK Borac Izačić 50.000,00.

Sredstva su već poodavno doznačena na račun Grada!!!

Press SDA Bihać

 

Komentariši