Asim Kamber se oglasio povodom fizičkog napada

Vijesti SDA / Grad Bihać

Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije osuđuje brutalni fizički napad na zastupnika u Parlamentu FBiH i člana Predsjedništva SDA Asima Kambera koji se sinoć desio u Sanskom Mostu.

SDA traži od nadležnih organa da što prije utvrde sve činjenice i oklonosti vezane za ovaj slučaj. Također, očekujemo da se počinilac najstrožije sankcionira kako se ovakav i slični napadi ne bi ponovili , saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću.

Podsjećamo, Kamber je pretučen sinoć, a pretukla ga je mlađa muška osoba, potvrđeno je u MUP-u USK. Slučaj su sinoć oko 19 sati prijavili građani koji su se zatekli na mjestu događaja, a neposredno nakon fizičkoj nasrtaja mladića na federalnog zastupnika Kambera.

“Oštećeni A. K. (1961.) oko 18:55 sati parkirao je svoje vozilo u gradskom području, da bi mu pri izlasku iz vozila prišla osoba M. S. (1997.). Napadač je prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuo na oštećenoga, udarajući ga nekoliko puta zatvorenim šakama i nogama u predjelu lica, glave i grudnog koša”, kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Nakon incidenta koji se desio, obratio se i Asim Kamber:

Poštovani sugrađani, članovi i simpatizeri Stranke demokratske akcije. Proteklih dana i mjeseci, izabrani zvaničnici i vijećnici u Općinskom vijeću ispred SDA, suočeni su konstantnim pritiskom, fizičkim prijetnjama i ucjenama kojima se žele ostvariti lični ciljevi zainteresiranih pojedinaca. Jedan broj vijećnika SDA bio je izložen kućnim posjetama i susretima tokom kojih se prijetilo i članovima njihovih porodica.

Nedavno je grubo napadnut i mlađi aktivista SDA koji se javno i otvoreno suprotstavljao politici ucjena i prijetnji. I sam sam kao Predsjednik Općinske organizacije suočen sa prijetnjama i optužbama kojima se žele iznuditi nezakonite odluke. Nažalost, protekli vikend se desio ničim izazvan i fizički napad od strane meni nepoznatog lica koji je bez ikakvo upozorenja i podmuklo grubo nasrnuo na mene. Moram reći i to da je moje kretanje proteklih dana praćeno od više nepoznatih lica, o čemu sam na vrijeme upozorio nadležne državne organe.

Jasno je da se u Sanskom Mostu, a i iz isturenih centara moći našeg kantona pa i šire vodi propagandni „rat“ svim sredstvima da se oslabi vlast SDA, koja još jedino čvrsto stoji u našem gradu.

Mi smo, izabrani čelnici SDA i protekli vikend proveli u susretu i razgovoru sa našim sugrađanima širom općine… Taj naš aktivitet neprekidnog kontakta sa našim građanima neće stati… Mi ćemo se dokazivati radom i rezultatima, a oni koji su izabrali nasilje kao politički koncept neće donijeti nikakvog hajra, ni sebi a ni drugima.

Pozivam članove i aktiviste SDA da se suzdrže bilo kakvog revanšizma i nasjedanja na provokacije. Svi zajedno sve uraditi moramo da pravna država zaživi u punom kapacitetu i da zakoni i stabilnost naše općine i države u cjelini, svima nama bude prioritet…

Sanski Most, 23.04.2018. godine

Asim Kamber

Komentariši